Vullingen

Waarom vullen wij een gaatje?

Wanneer de tand door cariës (gaatjes) is aangetast, is het nodig dit te behandelen. Indien nodig, zal de tandarts eerst het aangetaste weefsel verwijderen. Vervolgens wordt het gaatje gevuld met composiet. Door deze behandeling wordt voorkomen dat de bacteriën die het gaatje hebben veroorzaakt de tand verder aantasten en voor meer problemen zorgen.

Niet altijd is het nodig een gaatje direct te vullen. Bij kleine en/of beginnende gaatjes kan de tandarts ervoor kiezen niet direct over te gaan tot behandeling. Bij een volgende controle afspraak wordt het gaatje opnieuw beoordeeld. In de tussentijd is een goede mondhygiëne erg belangrijk. Dit kan voorkomen dat het gaatje groter wordt.

vulling tandarts emmeloord

Het vullen van een gaatje kunnen wij, als u dat wilt, altijd onder lokale verdoving doen. De behandeling is om deze reden dan ook pijnloos. Het goed reinigen van het gebit, kan gaatjes helpen voorkomen. Om deze reden ziet u tijdens een reguliere controle afspraak ook altijd een van onze preventie assistenten.

Gaatje laten vullen

Wanneer vervangen wij een vulling?

Vullingen gaan niet eindeloos mee. Hoe lang ze meegaan is van veel factoren afhankelijk, zoals een goede mondhygiëne en het gebruik van suikerhoudende producten. Tijdens een controle afspraak bekijkt de tandarts altijd uw vullingen en beoordeelt of ze eventueel vervangen moeten worden.

Een andere situatie waarin u mogelijk uw vulling laat vervangen, is wanneer u oude amalgaam vullingen heeft. Wij kunnen deze oude vullingen verwijderen en vervangen door nieuwe vullingen van composiet. Composiet heeft dezelfde kleur als de tand en valt hierdoor dus minder op dan een vulling van amalgaam.

Direct inschrijven

Moet ik voor een vulling een nieuwe afspraak maken?

Ziet de tandarts tijdens de controle een gaatje dat wij direct kunnen vullen? Dan doen wij dit graag. Zo hoeft u hier geen nieuwe afspraak voor te maken. Voor een uitgebreidere vulling is het soms nodig een nieuwe afspraak te maken. Deze afspraak maken wij meteen na de controle, zodat u weet waar u aan toe bent.

Contact opnemen!

Neem contact met ons op via 0527-697800 of het onderstaande contactformulier.

Verzenden