Kroon- en brugwerk

Wat is een kroon en wanneer maken we hier gebruik van?

De kroon is het (zichtbare) bovenste deel van de tand of kies. Wanneer er door tandbederf van een groot deel van de tand of kies onvoldoende houvast voor een vulling is, wordt er gekozen voor een kunstkroon. Dit is een kap, vaak gemaakt van keramiek en/of metaal die over de tand of kies heen geplaatst wordt. Deze kap houdt de tand of kies bij elkaar. In sommige gevallen wordt er ook om cosmetische redenen voor een kroon gekozen, bijvoorbeeld om slecht gevormde of verkleurde tanden en kiezen een nieuw voorkomen te geven.

Kroon tandarts Emmeloord
Brug tandarts Emmeloord

Wat is een brug en wanneer maken we hier gebruik van?

Wanneer er een of meer tanden of kiezen missen, kan er worden gekozen een brug te plaatsen. De brug wordt gemaakt van een gegoten metalen structuur, met hier overheen een bedekking van kunsthars of porselein. Om de brug te bevestigen, wordt hij vastgemaakt aan naastgelegen tanden en kiezen of door middel van implantaten. De brug zit stevig vast in de mond en u kunt dus gewoon eten en drinken zoals u gewend bent.

Hoe onderhoud ik mijn kroon en/of brug?

Een goede mondhygiëne is erg belangrijk voor het behoud van kroon- en brugwerk. Naast een goede mondhygiëne thuis, adviseren wij u twee keer per jaar de preventie assistent te bezoeken voor een grondige reiniging van het gebit.

Kan ik mijn kroon- en brugwerk in de praktijk laten uitvoeren?

Tandartspraktijk Emmeloord heeft veel ervaring in het uitvoeren van kroon- en brugwerk. Wij kunnen u gewoon in de praktijk behandelen. Bij het maken van een meerjaren-zorgplan kunnen wij met u bespreken welke tanden en kiezen kroon- of brugwerk nodig hebben.

Direct inschrijven

Contact opnemen!

Neem contact met ons op via 0527-697800 of het onderstaande contactformulier.

Verzenden