Frame- en prothesewerk

Wat is een frame en wat is een prothese?

Er wordt gebruik gemaakt van een prothese of frame (gedeeltelijke prothese) wordt gebruikt ter vervanging van verloren tanden en kiezen. Een prothese wordt ook wel een kunstgebit genoemd, welke in principe los in de mond ligt. Het kunststof van de prothese blijft door het speeksel in de mond kleven en ook de mondspieren spelen een rol bij het op zijn plek houden van de prothese. Toch ervaart een deel patiënten dit als onprettig en is niet tevreden met deze oplossing. Door een goede mondhygiëne en het tweemaal jaarlijks bezoeken van de preventie assistent kunt u een prothese als gevolg van tandbederf helpen te voorkomen.

Frame prothese tandarts
Prothese tandarts Emmeloord

Kan ik mijn prothese vast laten zetten?

Om het comfort rondom de prothese te vergroten, is het mogelijk uw prothese vast te zetten door middel van implantaten in de onder- en/of bovenkaak. Bij het vastzetten van een prothese, worden er twee implantaten in de onder- en of bovenkaak geplaatst. Hier kan de prothese vervolgens op vastgeklikt worden. Dit wordt ook wel een klikgebit genoemd. Het grote voordeel van een klikgebit ten opzichte van een losse prothese, is dat u zorgeloos kunt eten, zonder dat de prothese door de mond beweegt.

Direct inschrijven

Kan ik mijn frame- en prothesewerk in de praktijk laten uitvoeren?

Tandarts-Implantoloog Ward Lange van Tandartspraktijk Emmeloord heeft veel ervaring met het plaatsen van implantaten voor klikprotheses. Deze behandeling kan dan ook gewoon in de praktijk plaatsvinden. Verder hebben wij een samenwerking met Tandprothetische Praktijk Bos – Van den Berg, welke zich achter Tandartspraktijk Emmeloord bevindt. Hierdoor hebben wij alle prothetische behandelmethoden binnen handbereik.

Meer over onze tarieven

Contact opnemen!

Neem contact met ons op via 0527-697800 of het onderstaande contactformulier.

Verzenden