Preventie / Gebitsreiniging

Gebitsreiniging mondhygiëne

Waarom is een goede mondhygiëne zo belangrijk?

Om gebitsproblemen te voorkomen, is een goede mondhygiëne van groot belang. Dit houdt in dat u tweemaal daags, twee minuten uw tanden poetst. Bij voorkeur met een elektrische tandenborstel. Ook het reinigen tussen tanden en kiezen is belangrijk, ook hier kunnen gaatjes ontstaan. Dit doet u door middel van tandenstokers en flossdraad.

Een goede mondhygiëne begint thuis en gaat verder in de tandartspraktijk. Het is thuis niet mogelijk om tandsteen en hardnekkig tandplak op lastige plekken te verwijderen. Op termijn kan dit voor gaatjes, ontstekingen, terugtrekkend tandvlees en andere klachten zorgen. Door uw gebit twee keer per jaar door een preventie assistent of mondhygiënist te laten reinigen, kunt u gebitsproblemen in de toekomst helpen voorkomen.

Wat doet de preventie assistent?

De speciaal opgeleide preventie assistenten bij Tandartspraktijk Emmeloord zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van uw gebit. Zo verwijderen ze tandsteen en tandplak, brengen ze de conditie van het tandvlees in kaart, polijsten zij tanden en kiezen, brengen fluoride aan en kunnen tanden bleken. Ook geeft de preventie assistent tijdens de afspraak advies en instructies over het verzorgen van uw gebit.

Hoe vaak ziet u de preventie assistent?

Tijdens een reguliere controle afspraak ziet u altijd een van onze preventie assistenten. Uw gebit wordt dus niet alleen bekeken door een tandarts, maar ook direct gereinigd. Zo gaat u altijd met een schoon gebit de deur uit.

Komt u één keer per jaar voor een controle afspraak? Dan adviseren wij u om (naast het reinigingsmoment tijdens de controle), een extra afspraak met de preventie assistent te maken.

Hoe plannen wij een nieuwe afspraak

Tijdens de controle afspraak ziet u altijd een van onze preventie assistenten. U hoeft hier dus geen afspraak voor te maken. Na de controle en de gebitsreiniging, krijgt u direct een afsprakenkaartje met een nieuwe afspraak mee. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Direct inschrijvenMeer over onze tarieven
Preventie assistente tandarts

Contact opnemen!

Neem contact met ons op via 0527-697800 of het onderstaande contactformulier.

Verzenden