Gezinsafspraken

Gezinscontrole tandarts Emmeloord

Vanaf wanneer moet mijn kind naar de tandarts?

Een goede mondhygiëne en het bezoeken van een tandarts, is ook voor (jonge) kinderen erg belangrijk. Wij stimuleren ouders dan ook om kinderen vanaf twee jaar mee te nemen naar de praktijk. Hier voeren we de zogeheten eerste ‘wencontroles’ uit. Tijdens een wencontrole kan uw kind rustig kennismaken met de tandartspraktijk, de stoel, de tandarts en de assistentes. De tandarts neemt dan voorzichtig een kijkje in de mond van uw kind. Door van begin af aan een positieve associatie bij de tandarts te creëren, kan angst op latere leeftijd worden voorkomen.

Kan ik met mijn hele gezin komen?

Tandartspraktijk Emmeloord is een echte familie-praktijk en ziet het graag dat u als gezin langskomt voor de periodieke controle. Door middel van onze gezamenlijke gezinsafspraken, kunnen wij u allemaal tegelijk zien. Deze afspraak vindt (indien gewenst) plaats op de woensdagmiddag. Zo hoeft u uw kinderen niet eerder uit school te halen.

Wat doen wij tijdens een gezinsafspraak?

Tijdens een gezinsafspraak voeren wij bij elk gezinslid een reguliere controle uit. Tijdens de controle afspraak zorgen wij er altijd voor dat u niet alleen een tandarts, maar ook een van onze preventie assistent ziet. Deze maakt uw gebit schoon en zorgt ervoor dat u altijd met een gereinigd gebit de deur uitgaat. Meer over het belang van het reinigen van uw gebit, leest u onder Preventie en Gebitsreiniging. Ontdekken wij een gaatje dat wij tijdens de controle afspraak kunnen behandelen? Dan doen wij dit graag. Zo hoeft u niet terug te komen voor een extra afspraak. Bij uw kinderen ligt de nadruk extra op preventie en instructie om zo problemen in de toekomst helpen te voorkomen.

Direct inschrijven
Restauratieve tandheelkunde

Contact opnemen!

Neem contact met ons op via 0527-697800 of het onderstaande contactformulier.

Verzenden