Implantologie

Wat is een implantaat en wat zijn de voordelen?

Wanneer u een tand, kies of meerdere tanden en/of kiezen mist, kan u kiezen om één of meerdere implantaten te laten plaatsen. Het implantaat is een kunstwortel die in de kaak vastgroeit. Hier kan vervolgens een kroon, brug of prothese op geplaatst worden. Doordat het implantaat stevig in uw kaak vastzit, neemt het comfort in de mond enorm toe.

Voor het stevig en goed plaatsen van een implantaat, is er voldoende kaakbot nodig. Wanneer hier niet voldoende van is, kan de implantoog ervoor kiezen eerst een botopbouw uit te voeren. Dit zorgt voor een solide basis, zodat het implantaat stevig op zijn plek blijft zitten.

Implantaat Emmeloord

Bij het vastzetten van een prothese, worden er twee implantaten in de onder- en of bovenkaak geplaatst. Hier kan de prothese vervolgens op vastgeklikt worden. Dit wordt ook wel een klikgebit genoemd. Het grote voordeel van een klikgebit ten opzichte van een losse prothese, is dat u zorgeloos kunt eten, zonder dat de prothese door de mond beweegt.

Implantologie Emmeloord

Vinden implantologische behandelingen plaats in de praktijk?

Tandarts-Implantoloog Ward Lange voert de meeste implantologische behandelingen gewoon in Tandartspraktijk Emmeloord uit. Tijdens een controle afspraak kijkt hij graag met u naar de mogelijkheden. Uiteraard is het ook mogelijk om hier een losse afspraak voor te maken. Dit kunt u doen via het contactformulier op de website, telefonisch of aan de balie in de praktijk.

Na het zetten van een implantaat, is het belangrijk aandacht voor uw mondhygiëne te hebben. Wij adviseren u minstens tweemaal per jaar een preventie assistent of mondhygiënist te bezoeken om uw gebit grondig te laten reinigen.

Direct inschrijven

Contact opnemen!

Neem contact met ons op via 0527-697800 of het onderstaande contactformulier.

Verzenden